Ανακοινώσεις Πρωτοετών Ακαδημαϊκού Ετους 2018-2019

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συγχαίρει και καλωσορίζει τους νέους/τις νέες φοιτητές/τριές του και τους ενημερώνει ότι μπορούν να παρακολουθούν τη διαδικασία εγγραφών τους στην ιστοσελίδα του ΑΠΘ καθώς και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών του ΑΠΘ, στις οποίες θα υπάρχει συνεχής ροή ανακοινώσεων για τις διαδικασίες, τον τρόπο και τα δικαιολογητικά εγγραφών. Στις ίδιες ιστοσελίδες θα υπάρχει ενημέρωση και για τις διαδικασίες αιτήσεων παροχής φοιτητικής μέριμνας (υπηρεσίες σίτισης, στέγασης κ.λ.π.) Τέλος καθ΄ όλη τη διάρκεια των εγγραφών θα λειτουργούν οι εξής τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης 2310-996000 και 2310-994000, στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι/ες θα μπορούν να καλούν για ερωτήματα και επίλυση προβλημάτων τους αναφορικά με τις εγγραφές τους. Η έναρξη των μαθημάτων του Ακαδημαϊκού Έτους 2018-2019, έχει οριστεί για τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018.

 

Ξενάγηση για τους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Χημικών Μηχανικών

September 19th, 2018|

Αγαπητοί φοιτητές, Αγαπητές φοιτήτριες,

Σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών και σας πληροφορούμε ότι την Πέμπτη 27/9/2018 και ώρα 12.00 μ. φοιτητές του Τμήματός μας θα σας περιμένουν στη Γραμματεία για να σας ξεναγήσουν στα σημαντικότερα σημεία του Campus και να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στην Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, στην κεντρική βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, στις αίθουσες μαθημάτων, στα εργαστήρια, στη βιβλιοθήκη και στο υπολογιστικό κέντρο του Τμήματος Χημικών Μηχανικών.

 

Από τη Γραμματεία

 

Σχετική Ανακοίνωση

 

Εγγραφές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς τη χρήση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)

September 13th, 2018|

Κατόπιν αιτημάτων επιτυχόντων για εγγραφή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς τη χρήση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων ή άλλων
αντικειμενικών δυσκολιών, ορίζουμε για τους εν λόγω εισαχθέντες, καταληκτική προθεσμία εγγραφής, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018.
Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
-Αίτηση για εγγραφή.
-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

Σχετικό έγγραφο

 

Εγγραφή Επιτυχόντων Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το Ακαδημαϊκό Έτος 2018-19

September 10th, 2018|

 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018 στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιείται από Δευτέρα 10 έως και Δευτέρα 17  Σεπτεμβρίου 2018, υποχρεωτικά με το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής στη διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιήσατε για την εισαγωγή σας στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Μέσα από την ίδια ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες και οι επιτυχούσες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώσουν τη Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι/-ες και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους στη νέα Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήσετε εδώ

Για πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικών εγγραφών του ΥΠΠΕΘ πατήσετε εδώ

Στη συνέχεια, οι εγγραφέντες/-είσες, προκειμένου να δημιουργήσουν τον απαραίτητο ιδρυματικό τους λογαριασμό στο ΑΠΘ και να έχουν πρόσβαση σε πολλαπλές ακαδημαϊκές υπηρεσίες και υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας, όπως π.χ. έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας, έκδοση κάρτας σίτισης, δήλωση μαθημάτων, δήλωση συγγραμμάτων κ.λπ., θα πρέπει:

Βήμα 1ο: Να προχωρήσουν σε καταχώρηση των στοιχείων τους στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΠΘ http://register.auth.gr

Βήμα 2ο: Να προσέλθουν στη Γραμματεία του Τμήματος επιτυχίας τους – φέροντας μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο –  προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής τους με τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας τους.

Η διαδικασία καταχώρησης στοιχείων στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΠΘ/ελέγχου ταυτοπροσωπίας θα γίνει εφόσον ολοκληρωθούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές στην εφαρμογή του ΥΠΠΕΘ και αποσταλούν στα Τμήματα του ΑΠΘ οι πίνακες εγγραφέντων μετά τις 17 Σεπτεμβρίου

Για τις ημερομηνίες αυτές, θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΑΠΘ και ενημέρωση των εγγραφέντων μέσω SMS

Θεσσαλονίκη,  10 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ανακοίνωση : Η προθεσμία εγγραφής στο Εργαστήριο ΧΗΜΕΙΑΣ Ι – ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΕΙΑ είναι μέχρι την 1-10-2018

August 31st, 2018|

Ανακοινώνεται ότι η διδασκαλία του μαθήματος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ Ι – ΑΝΟΡΓΑΝΗ
ΧΗΜΕΙΑ θα ξεκινήσει την 2α Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Παρακαλούνται
οι φοιτητές να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

 Εγγραφή στο Εργαστήριο. Η εγγραφή θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω συμπλήρωσης
της συνημμένης στο προκείμενο έγγραφο σελίδας. Στην ίδια σελίδα τοποθετείται και
έγχρωμη φωτογραφία του φοιτητή/τριας στην ενδεδειγμένη θέση. Το συνολικό έγγραφο
σαρώνεται (ή σώζεται σε μορφή .pdf) και αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση
sergios@auth.gr.

 Η προθεσμία εγγραφής στο Εργαστήριο είναι μέχρι την 1-10-2018.

Επιπλέον Πληροφορίες

Αιτήσεις εισδοχής πρωτοετών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2018/2019

August 30th, 2018|

Οι Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης θα δέχονται αιτήσεις εισαγωγής πρωτοετών φοιτητών από την ημερομηνία επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εισαγωγής στο ΑΠΘ από το Υπουργείο Παιδείας και για 25 ημέρες. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μαζί με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά στο γραφείο Επιμελητείας που βρίσκεται δεξιά στο ισόγειο της Α Φοιτητικής Εστίας, Στίλπωνος Κυριακίδη 17, Σαράντα Εκκλησίες Θεσσαλονίκης, 54636, έναντι κλινικής Κυανός Σταυρός Euromedica, εργάσιμες ημέρες από 08:00 – 14:30.

Τα δικαιολογητικά μπορείτε να τα πληροφορηθείτε στην σελίδα

http://www.auth.gr/sites/default/files/dikaiologitika_aitisis_proptyhiakon_protoeton_foititon.pdf