Προκήρυξη υποτροφιών για φοιτητές του ΑΠΘ από το Beijing Institute of Technology (BIT) της Κίνας

2018 BIT Scholarship Proposal for Aristotle University of Thessaloniki

Προς

τις Γραμματείες των Τμημάτων:

-  Πολιτικών Μηχανικών

-  Μηχανολόγων Μηχανικών

-  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχ/κών Η/Υ

-  Χημικών Μηχανικών

-  Χημείας

-  Φυσικής

-  Μαθηματικών

-  Πληροφορικής

-  Νομικής

-  Οικονομικών Επιστημών

 

Κοινοποίηση:

  • AUTh- mail –news
  • AUTh- facebook

 

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη υποτροφιών για φοιτητές του ΑΠΘ από το Beijing Institute of Technology (BIT)  της Κίνας.

 

Σας διαβιβάζουμε την παρακάτω ηλεκτρονική αλληλογραφία με τα συνημμένα της, που αφορά προκήρυξη υποτροφιών εκ μέρους του Beijing Institute of Technology (BIT) για φοιτητές του ΑΠΘ,  ως εξής:

α) 5 θέσεις σε φοιτήτριες/φοιτητές του ΑΠΘ, για σπουδές απόκτισης master (2 χρόνια) ή PhD (4 χρόνια), με πλήρη υποτροφία (καλύπτει το κόστος διδάκτρων, διαμονής, διατροφής, ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης και per diem) και που παρέχεται από το China Scholarship Council,

β) 5 – 10  θέσεις σε προπτυχιακές/κούς φοιτήτριες/φοιτητές (που να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 4 εξάμηνα σπουδών), για σπουδές ενός ή δύο εξαμήνων (2017-2018). Υπάρχει η δυνατότητα διεκδίκησης υποτροφίας από το Chinese Scholarship Council.

Βασική προϋπόθεση είναι η άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (πτυχίο TOEFL:80 ή IETLS:5,5) ή της Κινέζικης Γλώσσας (πτυχίο HSK: 4).

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι από τα συνημμένα αρχεία και από το BIT Admission Book 2018 στην ιστοσελίδα: http://isc.bit.edu.cn/show.aspx?id=788&cid=40 .

 

Οι ενδιαφερόμενες/οι παρακαλούνται να συμπληρώσουν την αντίστοιχη επισυναπτόμενη αίτηση (αίτηση για προπτυχιακές σπουδές ή αίτηση για μεταπτυχιακές σπουδές) και να την καταθέσουν μαζί με  τα δικαιολογητικά που αναφέρονται εντός αυτών αντίστοιχα, έως την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 στις 12:00 το μεσημέρι στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων (ισόγειο Κτιρίου Διοικήσεως).

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων θα προβεί στην επιλογή των πλέον επικρατεστέρων και θα προωθήσει τις αιτήσεις στο BIT, το οποίο και θα προβεί στην τελική επιλογή.

 

γ) Επιπροσθέτως, για όσους  ενδιαφέρονται για εκμάθηση της Κινεζικής γλώσσας  υπάρχει δυνατότητα  παρακολούθησης Short-term program (διάρκειας 1-8 εβδομάδων). Πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω πρόγραμμα και την δυνατότητα υποτροφιών από το BIT,  μπορούν να αντληθούν από το σχετικό επισυναπτόμενο αρχείο ή επικοινωνόντας απευθείας με την Ms. SHEN Jiapei jiapeishen@bit.edu.cn .

 

Για επιπρόσθετες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων (κ. Σοφία Λογοθέτη-Μανωλιάδου, τηλ. : 2310 995307, γρφ. 10, ισόγειο Κτιρίου Διοίκησης).

                                                                                                                                                                               

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητριών/φοιτητών σας και για την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Τμήματός σας.

 

Η Προϊσταμένη

του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων

Ελένη Μπαξεβανίδου

 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πανεπιστημιούπολη, GR 541 24, Θεσσαλονίκη

Τηλ: + 30 2310 996742

Φαξ:+ 30 2310 991621

Email: internat-rel@auth.gr

           http://www.auth.gr