Το 2ο βραβείο κέρδισε η ομάδα του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στον πρόσφατο εθνικό διαγωνισμό Ecotrophelia για το προϊόν 2021. Η ομάδα, αποτελούμενη από τους φοιτητές Φλώρο Στυλιανό, Στρατή Νίκο, Τσατσάρα Χρήστο και Κωνσταντίνο Βουλγαρίδη έφτιαξε στο εργαστήριο Τεχνολογιών Βιομηχανικών Τροφίμων και Αγροτικών Βιομηχανιών, το προϊόν OLIVENA, vegan προϊόν βρώμης & πρωτεΐνης αρακά, το οποίο συνοδεύεται από ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο, κατακτώντας τη δεύτερη θέση (και έπαθλο 1000€).

Στην τελική φάση του Εθνικού Διαγωνισμού πέρασαν 10 ομάδες φοιτητών από 4 Πανεπιστήμια της χώρας, οι οποίες παρουσίασαν με ενθουσιασμό και επαγγελματισμό τα προϊόντα τους στην Εθνική Επιτροπή. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του ΣΕΒΤ.

Μπορείτε να δείτε:

  • To video με τα προϊόντα που συμμετείχαν στον φετινό Διαγωνισμό.
  • Το σχετικό Δελτίο Τύπου.