Οργανισμός ECOGENIA: Το όραμά του οργανισμού βασίζεται στους τρεις πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης: άνθρωποι, περιβάλλον, ευημερία: Οι νέοι Έλληνες ενεργοποιούνται μέσω της κοινωνίας των πολιτών για την κάλυψη των εθνικών αναγκών βιωσιμότητας, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα βιώσιμο μέλλον για τους ίδιους και τις μελλοντικές γενιές. Η αποστολή του είναι να προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δράση για το κλίμα μέσω της κοινωνίας των πολιτών.
 

  • Α) Περιγραφή Προγράμματος κοινωνικής υπηρεσίας στο Λιτόχωρο

Περιγραφή θέσεων εργασίας Διάρκεια: 01/04/2024 – 05/07/2024
Οφέλη: εκπαίδευση σε ορεινό και αστικό περιβάλλον, διεθνής συνεργασίες, αμοιβή, προσφορά στην τοπική κοινωνία
Οι νέοι που ενδιαφέρονται μπορούν να ακολουθήσουν τα social media του οργανισμού.
Προγραμματίζονται και info session όπου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να ρωτήσουν ό,τι χρειάζονται πριν κάνουν την αίτησή τους.
Αιτήσεις για Μέλος Προγράμματος Κοινωνικής Υπηρεσίας Όλυμπος 2024 μέχρι 25 Φεβρουαρίου!
 

  • Β) Εκδήλωση ευαισθητοποίησης των νέων σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές

Η Ecogenia ως εταίρος του προγράμματος YEUF (Youth Empowerment for Universal Franchise) διοργανώνει το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στη Θεσσαλονίκη την εκδήλωση «Φέρνοντας τους νέους στις ευρωκάλπες: γιατί η ψήφος σου μετράει;» με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους νέους σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές και να τους εμπνεύσει να προσέλθουν στις κάλπες τον Ιούνιο. Λαμβάνεται υπόψη πως υπάρχουν μεγάλα ποσοστά αποχής νέων στην Ελλάδα, ειδικά για αυτή την εκλογική διαδικασία. Η ψήφος στις ευρωπαϊκές εκλογές είναι η ευκαιρία των νέων να αποφασίσουν σε τι πρέπει να επικεντρωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα πέντε χρόνια.
Παράλληλα, στο χώρο της εκδήλωσης στις 24 Φεβρουαρίου, θα υπάρχει και δυνατότητα ενημέρωσης και συζήτησης από τον Project coordinator του οργανισμού για το Περιβαλλοντικό πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας στο Λιτόχωρο που αναφέρεται παραπάνω.

Με εκτίμηση,
Ανθή Πασχαλίδου
MSc Γεωλόγος ΑΠΘ

 

ΑΦΙΣΣΑ 1

ΑΦΙΣΣΑ 2