Αγαπητοί Πρωτοετείς,

Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία σας. Μετά την κοπιαστική δοκιμασία των εξετάσεων που σηματοδοτούν το τέλος της μαθητικής ζωής αρχίζει το ταξίδι των φοιτητικών χρόνων. Ένα ταξίδι μεγάλο, όμορφο, συναρπαστικό, αλλά και ταυτόχρονα απαιτητικό.

Είστε πλέον μέλη της μεγάλης οικογένειας του ΑΠΘ, του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας, και μάλιστα ανήκετε σε ένα από τα πλέον αξιόλογα Τμήματα των Ελληνικών ΑΕΙ. Στα επόμενα πέντε χρόνια θα αποκτήσετε την επιστημονική κατάρτιση και τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες ενός σύγχρονου Χημικού Μηχανικού. Επιπρόσθετα, θα ολοκληρωθείτε ως προσωπικότητες ώστε να σκέφτεστε δημιουργικά, να κρίνετε εποικοδομητικά, να επικοινωνείτε ουσιαστικά και να συνεργάζεστε αρμονικά με τους γύρω σας.

Να μη ξεχνάτε ποτέ ότι διαλέξατε μια πραγματικά σπουδαία επιστήμη, την οποία αξίζει να αγαπήσετε με όλη σας τη δύναμη, γιατί θα σας συντροφεύει σε όλη σας την μελλοντική πορεία, όχι μόνο ως εφόδιο επαγγελματιών Χημικών Μηχανικών, αλλά και ως φιλοσοφία και στάση ζωής σκεπτόμενων ανθρώπων και ενεργών πολιτών. Στη μεγάλη πρόκληση που έχετε μπροστά σας, εμείς οι καθηγητές και όλα τα μέλη του Τμήματος, θα είμαστε δίπλα σας για να σας δείχνουμε το δρόμο, να σας ενθαρρύνουμε, να σας συμβουλεύουμε και να σας στηρίζουμε.

Εκ μέρους όλων των ανθρώπων του Τμήματος σας εύχομαι καλή αρχή και μια καλή και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Καθηγητής Στέργιος Γιάντσιος

Αγαπητοί Πρωτοετείς,
Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία σας, η οποία οριοθετεί το τέλος μιας ιδιαίτερα κοπιαστικής και την απαρχή μιάς νέας συναρπαστικής και ταυτόχρονα απαιτητικής περιόδου. Γίνατε μέλη στη μεγάλη οικογένεια του ΑΠΘ, του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας, και πιο συγκεκριμένα σε ένα από τα πλέον αξιόλογα Τμήματα των Ελληνικών ΑΕΙ. Στα επόμενα πέντε χρόνια, δε θα αποκτήσετε μόνο εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες στις σύγχρονες τάσεις της Χημικής Μηχανικής αλλά θα ολοκληρωθείτε και ως πολίτες ώστε να σκέφτεστε δημιουργικά, να κρίνετε εποικοδομητικά, να επικοινωνείτε ουσιαστικά και να συνεργάζεστε αρμονικά με τους γύρω σας.

Διαβάστε περισσότερα

 

“Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε τη διαδικασία εγγραφών σας και θα υπάρχει συνεχής ροή ανακοινώσεων. Η έναρξη των μαθημάτων του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, έχει οριστεί για τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020.

Ξενάγηση στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών – Ένας χρήσιμος οδηγός για πρωτοετείς και όχι μόνο