κ. Πρόεδρε,
έχω τη χαρά να σας ενημερώσω ότι και φέτος (για 6 η συνεχόμενη χρονιά) το Τμήμα μας συμμετείχε στον εθνικό διαγωνισμό καινοτομίας στον τομέα των τροφίμων που διοργάνωσε ο ΣΕΒΤ. Στην εκδήλωση, εκτός από εκπροσώπους της βιομηχανίας και του ακαδημαϊκού χώρου, παρευρέθηκε η υφυπουργός Υγείας, κα Αγαπηδάκη, η οποία τόνισε τη σημασία σχεδιασμού νέων τροφίμων με στόχο τη βελτίωση της υγείας του καταναλωτή.

Από τους 22 συνολικά φακέλους που υποβλήθηκαν και μετά από την παρουσίαση στην τελική φάση στις 20/6/2024 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα, η ομάδα Peelicious κέρδισε το βραβείο «Καλύτερο πλάνο εμπορίας και marketing» καθώς και χρηματικό έπαθλο 800€. Πρόκειται για ένα καινοτόμο, υγιεινό και οικολογικό άλειμμα φρούτων από φλούδες πορτοκαλιού, μήλου και αχλαδιού, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Η ομάδα αποτελούνταν από τους τεταρτοετείς φοιτητές/τριες: Ράπτη Σοφία, Δέσποινα Σαμολαδά, Ματζαρλή Ευαγγελία, Κιουρτσίδη Μιχάλη, Καζαριάν Χρήστο, Παπατζανάκης Θοδωρή και Σολωμού Στέφανο.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης με καινοτόμα προϊόντα άλλες δύο ομάδες του Τμήματος, οι οποίες απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια. Οι Θέου Ελένη, Λεμπέση Ζωή, Πορλού Χρήστος και Κούσας Αθανάσιος με το προϊόν Captain Cereal, καθώς και οι Κουτσίκου Νικολέτα, Μαυροπούλου Νικολέτα, Ροδή Αμανατίδου και Μπαμπζέλη Αθηνά με το προϊόν BrewFizz.
Για περισσότερες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό: https://www.sevt.gr/ethnikos-diagonismos-2024-apotelesmata/?cmid=fd4b6df2-83e1-
4f41-8e5d-a4bf6c4289a6
Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις ιδέες τους, το μεράκι, την προσπάθεια τους και που συνεχίζουν την παράδοση του Τμήματος και του Εργαστηρίου Τεχνολογιών Βιομηχανικών Τροφίμων και Αγροτικών Βιομηχανιών.

Με εκτίμηση
Πάτροκλος Βαρελτζή