Σήμερα 15-11-2021, ενημερωθήκαμε οτι στο 5ο εξάμηνο σπουδών του Τμήματος υπήρξε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε φοιτήτρια που τις προηγούμενες ημέρες παρευρέθη στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες (μαθήματα της εβδομάδας 8-13 Νοεμβρίου 2021) του εξαμήνου αυτού.  Η διάγνωση (self, rapid και PCR test) γνωστοποιήθηκε στη φοιτήτρια στις 15-11-2021.

Η συγκεκριμένη φοιτήτρια είναι ανεμβολίαστη.

Η φοιτήτρια παρευρέθη στη Σχολή στα μαθήματα του 5ου εξαμήνου, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών του 3ου έτους και συγκεκριμένα:

Στις 8-11-2021 (Δευτέρα) παρακολούθησε το μάθημα “Βιοτεχνολογία”.  Καθόταν μπροστά από την πρώτη σειρά δίπλα στο παράθυρο λόγω έλλειψης θέσεων.

Στις 9-11-2021 (Τρίτη) παρακολούθησε το μάθημα “Βιολογία για Μηχανικούς”.  Καθόταν στο πρώτο θρανίο δίπλα μπαίνοντας από την πόρτα της αίθουσας 304 και ήταν μόνη της.

Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας δεν παρακολούθησε άλλο μάθημα, διότι την Τετάρτη 10-11-2021 ανέβασε πυρετό και εμφάνισε συμπτώματα, παρά το γεγονός οτι τα 2 τεστ που έκανε βγήκαν αρνητικά.  Έτσι, αποφάσισε να μην έρθει στην Σχολή για την προστασία όλων.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και της παρουσίας της στο αμφιθέατρο δεν έβγαλε καθόλου τη μάσκα της.

Στις 15-11-2021, τα συμπτώματα εξακολούθησαν να υφίστανται.  Τα tests που διενεργήθηκαν (self και rapid) ήταν θετικά.

Παρακαλείσθε, αν παρακολουθήσατε κάποιο/α από τα  μαθήματα του έτους αυτού, να ακολουθήσετε απαρέγκλιτα τα προβλεπόμενα στις ‘ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ KAI TA ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ’, από τις Πρυτανικές αρχές, ιδιαίτερα στο ‘4. Διαχείριση Ύποπτου ή Επιβεβαιωμένου περιστατικού με COVID-19 ή στενής επαφής’:

 

Σχετική ανακοίνωση

 

Υπεύθυνοι COVID Τμήματος Χημικών Μηχανικών

Αθανάσιος Σαλίφογλου, Δημοσθένης Σαρηγιάννης

 

Ημερομηνία Ανάρτησης:

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021